به گزارش خبرنگار مهر، ولیالله سیف در حاشیه نشست هیات دولت اظهار داشت: سامانه الکترونیکی «نیما» دوشنبه سوم اردیبهشتماه با حضور معاون اول رییسجمهور رونمایی میشود.
وی با اشاره به تعیین دستورالعملی درخصوص شیوه و مکانیزم ورود اطلاعات به سامانه نیما گفت: بر اساس نوع فعالیت این سامانه واردکنندگان میتوانند پس از ورود به سامانه از ارز خود استفاده کنند؛ همچنین برخی از صادرکنندگان خصوصی ضمن ورود به سامانه میتوانند با افراد خارج از سامانه هماهنگ شده و ارز خود را منتقل کنند.
وی با تاکید بر صبوری برای فعالیت صددرصدی سامانه نیما ادامه داد: پس از زیربار رفتن کامل سامانه نیما ما ورود خواهیم کرد و پس از بررسی محدودیتها و عدد و رقم تعیین شده، با توجه به شرایط، امکان تغییرات در آن وجود دارد. اطلاعات این سامانه در حال بارگذاری است و البته عدم ورود به سامانه به معنای ایراد در فرآیند انجام کار نیست.
سیف خاطرنشان کرد: در حال حاضر، کلیه کارهای صادرکنندگان و واردکنندگان در روال عادی انجام میشود و از این بابت مشکلی نداریم.
رییس بانک مرکزی با اشاره به جلسه هفته گذشته خود با صادرکنندگان پتروشیمی، اظهار داشت: در سطح کلان واردات و صادرات کشور هیچگونه مشکل و وقفهای ندارد. امروز دستورالعمل ناظر بر عملیات صادرکنندگان را بررسی کردیم. اطمینان از ورود منابع ارزی حاصل از صادرات کالای غیرنفتی و ایجاد فضای امکانپذیر بودن تخصیص منابع ارزی بر اساس اولویتهای کشور دو ویژگی تصمیمات ارزی اخیر است.
سیف با بیان اینکه ویژگی اصلی کار ما مصونیت اقتصاد در برابر تحولاتی است که میتواند در اقتصاد کشور التهاب آفرینی کند، خاطرنشان کرد: شرایط اقتصادی ما متعادل است، اما آنچیزی که میتواند آن را از حالت تعادل خارج کند، شرایط خاصی است که در زمینه بینالمللی داریم.
سیف با دادن اطمینانخاطر به فعالان اقتصادی گفت: استفاده از سامانه نیما به ما کمک خواهد کرد تا بر ورود کالاهای ضروری نظارت داشته باشیم و به آنها ارز اختصاص یابد؛ در عین حال مانع از ورود کالای قاچاق به کشور خواهیم شد، زیرا ورود کالا بدون ثبت سفارش مجاز نیست.
وی با اشاره به اجازه به صادرکنندگان برای استفاده از چند نوع ارز ادامه داد: صادرکنندگان میتوانند از ارز برای واردات کالا، فروش به صرافیهای مجاز و یا سپردهگذاری در شبکه بانکی استفاده کنند.
رییس کل بانک مرکزی گفت: درخصوص سپردهگذاری ارزی بخشنامهای داده شده است که مردم میتوانند با نرخ سود ارزی در بانک مورد نظر سپردهگذاری کنند. بانک نیز باید به تعهدات خود عمل کند، در غیر این صورت بانک مرکزی مسئول پاسخگویی به عدم عملیاتی شدن تعهدات آن بانک خواهد بود.
وی در پایان درخصوص موضوع دریافت کارمزد به ریال در سفارتخانههای خارجی، گفت: این موضوع با آقای ظریف مورد بررسی قرار گرفته و هدف ما این است که از مراجعات کوچک جلوگیری کنیم تا سفارتخانهها با دریافت ریال برای صدور روادید، ریال دریافتی را بهصورت یکجا به ارز مورد نظر تبدیل کنند که این موضوع در حال تفاهم است.
بنا بر این گزارش، چندی پیش اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در جلسه ستاد اقتصادی دولت درباره ساماندهی بازار ارز کشور از بانک مرکزی خواست تا با بهرهبرداری از سامانه "نیما" نظارت جدی بر منابع ارزی اعمال شود.